Newsletter 10/09/2022

Newsletter 10/09/2022

7 sep. 2022 13:50:02 UTC

Nederlandse web-versie / version web française / English web-version

Beste Volters!

We hopen dat deze nieuwsbrief goed bij jullie aan komt!

Welkom terug!

Het bestuur van Volt Belgium is teruggekeerd na het zomerreces en heet jullie opnieuw van harte welkom! Tijdens de zomer hebben we onze batterijen opgeladen en nagedacht over de voorbije maanden en over onze grootste uitdaging die nog voor ons ligt: de verkiezingen van 2024.

Volt Belgium op Les Retrouvailles in Luik

Groot succes in Luik

Volt Belgium nam voor de eerste keer deel aan de Retrouvailles, die plaatsvonden op 3 en 4 september in Luik. Het festival bestaat al 30 jaar en wordt jaarlijks door 30.000 tot 35.000 burgers bezocht. Meer dan 300 organisaties van alle groottes en achtergronden waren aanwezig op het festival - en deze keer ook met Volt.

Onze aanwezigheid op het festival was een groot succes! We werden door burgers met veel nieuwsgierigheid ontvangen. Onze vrijwilligers gingen interessante debatten aan met burgers over Belgische en Europese onderwerpen, wat een uitstekende oefening was in de aanloop naar de verkiezingen.

Ook hebben we andere politieke partijen en verenigingen die op het festival aanwezig waren, ontmoet en met elkaar in contact gebracht. We hebben onder andere gesproken over mogelijkheden om samen te werken aan debatten en sociale evenementen. Blijf op de hoogte voor meer!

Hartelijk dank aan alle vrijwilligers die ons tijdens het weekend hebben geholpen en vertegenwoordigd!

Aankondigingen

  • Help ons essentiële functies in te vullen, zoals interim Secretaris Generaal (D/V), Community Lead (D/V), Policy Lead (D/V), Communication Lead (D/V/M), Events Lead (D/V/M), en nog veel meer. U kunt hier meer lezen over onze vacatures.
  • Wil je maar een uurtje of twee per week helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger voor het Community Team om te helpen met het onboarden van nieuwe leden en door een Buddy te worden. Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar community@voltbelgium.org.
  • We zijn ook op zoek naar website- en vertaalhelden! Voor meer info, gelieve contact op te nemen met communications@voltbelgium.org.

Updates uit Europa

Volt Zweden neemt deel aan de verkiezingen van de gemeentelijke tot de nationale verkiezingen op 11 september! U kunt Volt Zweden steunen door hun content te delen op sociale media met uw Zweedse contacten, zoals deze Tweet van onze Europese Co-President Reinier van Lanschot.

TweetReinierSweden

Na enkele intensieve weken van handtekeningen verzamelen in augustus, heeft Volt Italië helaas niet het aantal handtekeningen bereikt dat nodig is om Volt te registreren voor de nationale tussentijdse verkiezingen op 25 september (18 september voor Italiaanse expats). Dit toont aan hoe moeilijk het is voor nieuwe partijen om toegang te krijgen tot het Italiaanse politieke systeem en hoe hard Volt nodig is om de manier waarop politiek wordt bedreven te veranderen. Onze Europese Co-President Francesca Romana D'Antuono schreef een Op-ed voor een Italiaanse krant over deze uitdaging.

TweetFrancescaItaly

Volt Kroatië heeft zich aangesloten bij de "Het is genoeg" campagne, een campagne om abortus een grondwettelijk recht te maken in Kroatië. De campagne is gestart door een coalitie van SDP (Sociaal-Democraten; de op één na grootste politieke partij) en Mozemo (groen-links) met als doel de regeringspartijen te dwingen een referendum te houden. U kunt meer lezen op de website van Volt Kroatië.

Komende Algemene Vergaderingen

  • 8 & 9 oktober: Volt Europa Algemene Vergadering in Praag. Heb je je tickets al gekocht? 😉 Meer info en ticketregistratie hier - Members-only Infochannel en Discussiegroep hier.
  • 22 of 23 oktober: Volt België Algemene Vergadering in Vlaanderen. Exacte dag en locatie worden u te zijner tijd meegedeeld.

BELANGRIJK: Om te kunnen stemmen op een van beide Algemene Vergaderingen, moet u lid zijn van Volt Europa (4 september) en Volt België (21 september) respectievelijk. U kunt zich hier aanmelden als lid.

Indien u een Volter bent die in België woont maar lid van een andere nationale Volt afdeling dan Volt België, die een dubbel lidmaatschap toelaat, kan u ook een aanvraag indienen voor het Belgisch lidmaatschap door een e-mail te sturen naar secgen@voltbelgium.org.

Neem contact met ons op

Als je vragen hebt, of als je in contact wilt komen met het bestuur, stuur dan een e-mail naar board@voltbelgium.org.

Antwoord niet rechtstreeks op deze nieuwsbrief, aangezien wij de antwoorden niet ontvangen.

Dank u voor het lezen!

Johanna en Carlo,
In naam van het bestuur van Volt België