Over ons

Wij geloven in een verenigd Europa dat waarde hecht aan zijn burgers en inwoners, die in staat zijn om hun unieke potentieel te vervullen en er voortdurend naar streven om samen de hoogste normen te bereiken op het gebied van menselijke, sociale, milieu- en technische ontwikkeling.

We durven innoveren in de manier waarop politiek wordt gedaan en inspireren burgers in het dromen van en vechten voor een betere toekomst. We verbinden en organiseren alle gepassioneerde, energieke en hoopvolle Europeanen die de status quo durven aan te vechten. Wij zijn een jonge progressieve pan-Europese beweging.

Wilt u zich bij ons aansluiten?

Geschiedenis

Slechts enkele maanden nadat Volt Europa gecreeerd werd, werd ook Volt België in Juli 2017 gelanceerd ter gelegenheid van een eerste meet-up, geleid door Elisabeth du Parc, een studente die verlangt om Europa opnieuw te verbinden met het lokale niveau door de juiste, progressieve en betrouwbare waarden in plaats te zetten. De beweging werd vervolgens overgenomen door Omri Preiss en Marcela Valkova, die zorgden voor een effectieve en snelle ontwikkeling van het Belgische team door wekelijks evenementen te organiseren in Brussel, Gent, Leuven, Antwerpen, Luik en Louvain-la-Neuve. De intense, en soms zowel in België als in heel Europa controversiële discussies over specifieke thema's tijdens deze 'ronde tafels'. Bovendien werd Volt België-Belgique-Belgien in mei 2018 het 4e nationale hoofdstuk van Volt Europa om een politieke partij te worden. Bovendien is de tak in België blij zichzelf zowel trots Europees als trots Belgisch te mogen noemen, zonder daarom de realiteit van de regionale structuur van ons land te negeren. C-VOX, een goed ingeburgerde beweging in Wallonië, sloot zich in Juli aan bij Volt. Op 28 juli, tijdens de eerste Algemene Vergadering van de partij, worden Arno Sterck en Jean-Yves Huwart verkozen tot co-voorzitters voor respectievelijk Vlaanderen en Wallonië. Brussel wordt bestuurd door Jérémie Lambin en ondersteund door beide co-voorzitters. De Algemene Vergadering van 28 juli, werd gevolgd door een uitgebreide media-aandacht in de drie regio's (Echo, La Libre, De Standaard, La Capitale, ...), evenals een massale werving aan nieuwe leden.