Volt België

De officiële naam van de partij is “Volt Belgium/Belgique/België/Belgien”, in het kort “Volt België”. De eerste Belgische Volters kwamen samen in 2017 na de oprichting van Volt Europa op 29 maart 2017. 

Het Belgische chapter is officiëel geregistreerd op 28 juli 2018 als partij. We deden toen onmiddellijk mee met de lokale verkiezingen van 2018 in België onder andere in Etterbeek, Elsene en Antwerpen (lijst gedeeld met de Piratenpartij). Verder deden we ook mee in de Europese verkiezingen in de Nederlandstalige kieskring waar we 0,48% van de stemmen haalden. Volt België was het eerste team van Volt dat meedeed aan verkiezingen, maar jammer genoeg niet voldoende stemmen haalde voor een zetel.

Sinds 2020 groeit Volt België sterk en bereiden we ons al voor op de verkiezingen van 2024. Ondertussen hebben heel wat andere nationale Volt teams ervaringen opgedaan met verkiezingen en verkozenen behaald. Volt België streeft ernaar haar eerste verkozenen in 2024 te behalen.

Volt België is ook gelinkt met Volt Europa. Voor meer informatie over Volt Europa kan je onderaan deze pagina terecht of op de website van Volt Europa.