Volt België presenteert kandidatenlijsten

De Belgische nationale afdeling van de pan-Europese partij Volt heeft officieel de kandidatenlijsten en het verkiezingsprogramma voor de opkomende regionale, federale en Europese verkiezingen goedgekeurd.

volt-ga.jpg

Alle leden van Volt kwamen van uit heel België bijeen, op zaterdag 23 februari, in Brussel om deel te nemen aan de algemene vergadering, waarin de kandidatenlijsten en de politieke prioriteiten werden goedgekeurd na een sterke mobilisatie van alle lokale teams.

Deze algemene vergadering, die vandaag gehouden werd in de hoofdstad van België, is de laatste in een reeks van nationale congressen die plaatsvinden in de hele Europese Unie, gekenmerkt door lokale activiteiten en transnationale democratische ambities.

Tijdens de ochtendsessie van de algemene vergadering benadrukte Glenn van Herrewege, ondervoorzitter van Volt België, hoe belangrijk het is om volop in te zetten op het activeren van burgers en zo een nieuwe politieke koers te varen:

Volt_BE_MEP_-_NL.png“Van Aarlen tot Antwerpen, is Volts visie om elke burger uit elke gemeenschap centraal te stellen in alles wat we doen als progressieve, pan-Europese partij, wat ons drijft om hier vandaag samen te komen.

Belangrijker nog dan namens de burgers te spreken over uitdagingen zoals klimaatverandering of een efficiënter en intelligenter overheidsapparaat, is het ons doel om het vertrouwen in de politiek te herstellen en de overtuiging te creëren dat iedereen een verschil kan maken. De kandidaten die vandaag verkozen werden, hebben allemaal een andere achtergrond, maar wat hen samenbrengt, is hun wil om aan te tonen dat burgers een verschil kunnen maken op hun eigen manier en dat dit niet hoeft zoals in de huidige manier van politiek voeren.”

Deze oproep werd in de namiddag herhaald door Kim Smouter en Eva Maria Kotorova, na hun verkiezing tot hoofd van de Europese lijst voor het Frans kiescollege, en door hun tegenhangers voor het Nederlands kiescollege, Christophe Calis en Marcela Valkova:

"We zijn vereerd en enthousiast om deel uit te maken van deze nieuwe golf van veranderingen in de politiek, en om Volts visie voor een sterkere, veiligere en duurzamere samenleving in één van de stichtende leden van de EU te vertegenwoordigen, samen met onze collega's. We zijn verheugd om deze verantwoordelijkheid samen te dragen. "

Met nog zeven weken te gaan tot de verkiezingen, keren na de algemene vergadering alle lokale teams van Volt terug naar Vlaanderen, Wallonië, en Brussel om hun campagnes in een hogere versnelling te schakelen. Ondertussen blijven er Volt-congressen plaatsvinden overal in de EU en blijft Volt steeds meer burgers overtuigen van hun project.